Gyvenimo SMS

Mūsų naujienos 2017-04-10

Balandžio 1 dieną krikščioniškas jaunimas iš įvairių Lietuvos vietų susirinko Biržų rajone, Daunorių kaime. Jaunimo savaitgalis vyko pagal projektą Gyvenimo SMS. Ši idėja sukurta siekiant skatinti asmeninį jauno žmogaus tobulėjimą ir krikščioniško gyvenimo pažinimą. Be to, pirma balandžio mėnesio sabata yra jaunimo dvasinio pasišventimo diena.
Jaunimo savaitgalis prasidėjo pamaldomis, kuriose jauni žmonės grojo giesmes, giedojo bei pristatinėjo reformatų veiklą. Sabatos pamokos metu daugelis išmoko naują Biblijos nagrinėjimo būdą. Vėliau vyko diskusija, kurios tema buvo ,,Pasaulis“. Klausimų buvo tiek, jog atrodė, kad visų nespėsime aptarti. Todėl sekmadienį į kai kuriuos iš jų atsakinėjo pastorius iš Suomijos – Mariel Pilois per programą „Skype“, vėliau ir sodybos šeimininkas pastorius Julius Pikūnas. Pertraukėlių metu buvo žaidžiamas futbolas, tinklinis, grojamos giesmės. Pabaigoje visi liko patenkinti gautais atsakymais į klausimus, tokius kaip: Kas formuoja mūsų pasaulėžiūrą? Kaip bendrauti su kitatikiais? Kodėl pasaulyje tokia nelygybė? ir panašiai.
Smarkiai atšilus orams jaunimas pasisiūlė padėti sodybos šeimininkams – krovė malkas, grėbė lapus. Visi dalyviai džiaugėsi smagiai praleistu laiku su draugiškais žmonėmis, puikiu oru ir skaniu maistu. Susitikimo iniciatorė Jurgita Kregždaitė ateityje planuoja daryti ir daugiau tokių savaitgalių.