Renginys Šiauliuose "Kurkime sveiką aplinką"

Mūsų naujienos 2017-12-20

Š. m. gruodžio 17 d., sekmadienį, Šiaulių Septintosios dienos adventistų maldos namuose Šiaulių adventistų bendruomenė organizavo renginį „Kurkime sveiką aplinką“, į kurį buvo kviečiami kaimynai – Šiaulių miesto Medelyno mikrorajono gyventojai. Renginys vyko pagal Medelyno mikrorajono seniūnijos projektą, skirtą nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimui.

Šiaulių SDA bendruomenė Medelyno mikrorajone turi maldos namus jau 30 metų. Artimiausi kaimynai, be abejo, seniai žino, kad netoli jų yra maldos namai, tačiau kai kurie iš jų taip ir nėra peržengę durų slenksčio. Nors anksčiau prieš renginius kaimynams būdavo dalinami kvietimai, laikraščiai „Vilties šaltinis“, daug kas praeidami matydavo iškabą, kada vyksta pamaldos, visgi neišdrįsdavo užeiti ten, kur svetima, neįprasta aplinka, kito tikėjimo žmonės. Šįkart, paskatintas seniūnijos vadovų, atėjo tikrai nemažas būrys šio mikrorajono gyventojų.

Renginį pradėjo pastorius Arūnas Bakonis, kuris papasakojo apie SDA bažnyčią bei jos veiklą. Paskui atėjusieji klausėsi giesmių ir krikščioniškos poezijos. Po koncerto Daiva Paulauskienė, ilgą laiką vedanti užsiėmimus apie sveiką maisto ruošimą, papasakojo žmonėms apie pagrindinius sveikos mitybos principus, pristatė vegetariškus valgius bei jų receptus. Po pristatymo žmonės galėjo paragauti paruoštų vaišių. Pabaigoje vaikams buvo padalintos krikščioniškos knygelės bei labdaros organizacijos „ADRA“ dovanėlės.

Atėję žmonės buvo labai patenkinti puikiai praleista popiete, džiaugėsi koncertu, skaniais valgiais bei šiltu priėmimu, domėjosi bažnyčios veikla, uždavė nemažai klausimų bei išreiškė norą bendrauti toliau. Tikimės, kad galėsime kaip bendruomenė palaikyti draugišką ryšį ir būti naudingi savo kaimynams, atsiliepti į jų poreikius.

Parengė Snieguolė Bakonienė