TIK DVIESE SU DIEVU

Tad drebėkite ir nenusidėkite! Atgulę apgalvokite širdimi ir tylėkite! (Ps 4, 5)

Leiskite man papasakoti apie sąmoningo ir kasdienio bendravi­mo su Dievu metodą, kuris, mano nuomone, yra daug geresnis už visus kitus. Aš išbandžiau daug būdų ir radau nemaža gerų, bet vie­nas, man atrodo, yra geresnis už kitus, jis pats geriausias.

Paimkite į rankas knygą „Su meile iš Dan­gaus“, kurioje aprašomas Kristaus gyvenimas. Pradėkite trumpa mal­da apie vadovavimą ir pasišventimą Šventąja Dvasia, o paskui išsirin­kite vieną skyrių, kurį skaitysite. Pirmame kiekvieno skyriaus puslapyje po antrašte rašoma maždaug taip: Šis skyrius pagrįstas Mato… ir pan. Susiraskite nurodytą Šventojo Rašto vietą ir ją įdėmiai perskaitykite, o tada grįžkite prie knygos ir skaitykite pasirinktą skyrių.

Jį skaitydami, į tai, kas rašoma, stenkitės žiūrėti ne tik kaip į is­torinius įvykius, galvokite ne tik apie Nikodemą, gyvenusį prieš 2000 metų, ne tik apie seniai seniai gyvenusį raupsuotąjį, ne tik apie seniau gyvenusius mokinius. Įsivaizduokite, kad esate tų įvykių dalyvis, kad esate šalia Kristaus. Nikodemas – tai jūs. Raupsuotasis – jūs. Petras, kurio Jėzus paklausė: „Ar tu Mane myli?“ – tai jūs. Įsivaizduokite, kad jūs su Jėzumi. Skaitykite skyrių, kad bendrautumėte su Kristumi, o ne vien tam, kad sukauptumėte žinių. (Todėl jūs galite grįžti ir skaityti knygą dar kartą, nes juk skaitote ją, norėdami bendrauti su Kristumi.)

Perskaitę skyrių ir jį apmąstę, melskitės už tai, ką perskaitėte. Galite melstis maždaug šitaip: „Viešpatie, šiandieną aš skaičiau apie Nikodemą. Suprantu, kad šis pasakojimas tiesiogiai susijęs su mani­mi. Aš daugiau linkęs samprotauti apie religiją, o ne siekti dvasinio atgimimo. Bet, Viešpatie, dvasinio atgimimo man reikia. Man neaišku, kaip tai įvyksta, bet prašau Tavęs, padaryk, kad šiandien man tai atsi­tiktų. Imk mano širdį ir gyvenimą.“ Jūs galite su Juo kalbėtis apie tai, ką perskaitėte. Tokiu būdu jūs melsitės vis už kitus dalykus, nes kas­dien perskaitysite ką nors naujo.

Jei kiekvienos dienos rytą rasite laiko pabūti vienam su Dievu, turėti su Juo ryšį ir bendrauti, jei tą bendravimą išsaugosite nepaisant jūsų gyvenimo aplinkybių, rasite atgaivą ir ramybę, kurią Jėzus žadėjo duoti sakydamas: „Ateikite pas Mane visi, kurie vargstate ir esate prislėgti. Aš jus atgaivinsiu!“ (Mt 11, 28)

Morisas L.Vendenas