KAIP BŪTI TIKRIEMS

Geras žmogus iš gero savo širdies lobyno ima gera, o blogasis iš blogo lobyno ima bloga. Jo burna kalba tai, ko pertekusi širdis (Lk 6, 45).

Jūs turbūt norėtumėte tikrai žinoti, ar esate krikščionis, ar ne? Argi nenorėtumėte būti tikras, kad esate tikrasis Kristaus sekėjas? Kas nors jums pasakys: „Žinoma, jei padoriai gyvenate, esate tikras krikščionis.“ Tačiau tai netiesa. Yra daug žmonių, gyvenančių padoriai, bet neturinčių savyje Kristaus. Iš šalies atrodo, kad jie geri ir paisantys moralės žmonės. Pasitaiko, kad jie atiduoda jums paskutinius savo marškinius, bet tuo pačiu metu keikia Dievą. Iš tikrųjų, nepriekaištingas elgesys gali būti įvairių blogų ketinimų pasekmė. Pavyzdžiui, mes galime apsisiausti padorumo skraiste, jei norime, kad aplinkiniai būtų apie mus geros nuomonės, jei stengiamės išvengti kalėjimo arba bijome nusikalsti įstatymams.

Tai kaipgi mums sužinoti, ar esame tikri krikščionys? Knygoje „Kelias pas Kristų“ siūlomi net du būdai. Apie ką labiausiai mėgstate kalbėti ir apie ką mieliausiai galvojate? Jei dažniausiai galvojate apie Jėzų ir mėgstate apie Jį kalbėti, tai, ko gero, ir bus pirmasis tikrojo tikėjimo Kristumi liudijimas.

Pirmuosius krikščionis buvo pradėta taip vadinti todėl, kad jie daugiausiai kalbėjo apie Kristų. „Kristus padarė tai. Kristus pasakė tai. Kristus padarė aną.“ Pagaliau žmonės, girdėję juos taip kalbant, nusprendė: „Mes galime pavadinti juos tik krikščionimis.“ O kaip žmonės pavadintų jus, jei atsižvelgtų į tai, apie ką jūs dažniausiai kalbate? Jei esate krikščionis, tai mieliausiai mąstysite ir kalbėsite apie Jėzų.

Jei kasdien sutelksime savo dėmesį į Jėzų, jei prisiminsime Jo auką, kurią Jis čia gyvendamas paaukojo, jei nepamiršime, jog Jis už mus mirė, tai mūsų gyvenimas ims keistis. Kai Jėzus taps mūsų gyvenimo esme, tai atsispindės ir mūsų pokalbiuose. Mūsų mintys suksis apie Jį. Mūsų elgesyje vis labiau atsispindės tikrasis paklusnumas, kuris liudys, kad mūsų dvasia praregėjo, ir mes supratome, kokia didelė yra Kristaus meilė mums, ir ką Jis dėl mūsų padarė. Kai žvelgiame į Jėzų ir suprantame Jo meilės reikšmę, mūsų gyvenimas pasikeičia.

Morisas L.Vendenas